Dirigent DSC 0263 2

Gerard de Wit, dirigent, organist en klavecinist, werd in 1985 te Dordrecht geboren. In 2006/2007 studeerde hij koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij studeerde hoofdvak Orgel aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde juni  2010 zijn Bachelor (DM) diploma. Hoofdvakdocenten waren Bas de Vroome en    Bernard Winsemius bij wie hij een minor Basso Continuo deed.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij hoofdvak Klavecimbel bij docenten Ton Koopman en Tini Mathot. In mei 2011 behaalde hij het Bachelor diploma.

Gerard rondde in mei 2013 zijn Master-Klavecimbelstudie af. Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar 'De instrumentale muziek van- en de figuur J. P. Sweelinck'  en 'Cantate BWV 188, een incompleet werk van J.S. Bach'.

Uit deze cantate reconstrueerde hij de Sinfonia naar aanleiding van het Klavecimbelconcert BWV 1052, welke hij tijdens zijn eindexamen Klavecimbel ten gehore bracht.

Hij volgde diverse masterclasses bij o.a. Jan Hage, Lutger Lohman en Thomas Trotter. Hij studeerde Basso Continuo bij Patrick Ayrton en Kathryn Cok en volgde lessen Historische Documentatie bij o.a. Peter van Heyghen en Capita Selecta (Universiteit Leiden) bij Ton Koopman.

In 2003 won Gerard de eerste- en publieksprijs tijdens een compositiewedstrijd. Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht, wijk Oude Kerk.