Lid worden

Houd je van zingen?

Zou je in een koor willen zingen, maar is het er nooit van gekomen? Of ben je ooit koorlid geweest en mis je het zingen eigenlijk wel?

Dan moet je nu verder lezen!

We willen jou de mogelijkheid bieden om mee te zingen. Wees niet bang, iedereen kan zingen! Dankzij de begeleiding door onze dirigent, met daarnaast de steun van bijna dertig medekoorleden, komt iedereen al gauw tot muzikale bloei! Deze unieke kans biedt de mogelijkheid om vrijblijvend op één of meerde repetitieavonden met het koor mee te zingen. Kom je niet graag alleen? Neem dan gezellig iemand mee! Iedereen is welkom. In het bijzonder doen wij een beroep op de vele jongeren (en ouderen) uit onze reformatorische achterban om zich aan te sluiten bij ons koor.

Wat bieden wij jou?

  • Zingen in een gemotiveerd koor
  • Gezellige repetities met een koffiepauze voor informele ontmoeting met dirigent en koorleden
  • Prachtige uitvoeringen
  • Een mooie ervaring met het zingen in een koor

Wat vragen wij van jou?

  • Enthousiasme om te zingen
  • Koorervaring is niet nodig
  • Zoveel mogelijk aanwezig bij de repetities
  • Een kleine financiële bijdrage (afhankelijk van het aantal repetities per seizoen); deze is inclusief consumpties en gebruik van de muziek
  • Koorkleding tijdens uitvoering(en): een zwarte broek / rok en een wit(te) overhemd / blouse

Repetitieavonden

De koorrepetities vinden één keer in de twee weken van 20.00 – 22.00 uur op donderdagavond plaats in de Ds. Joannes Beukelmanschool, Weversstraat 2 te Alblasserdam.

Meer informatie

Wil je meer informatie over ons Psalmzangkoor, mail dan eens geheel vrijblijvend met onze voorzitter Matti Wolff, voorzitter@psalmzangkoortehilla.nl.

De naam van het koor is Tehilla, wat lofprijzing betekent.

Het koor is opgericht op 23 oktober 1998 en staat onder leiding van dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit uit Zwijndrecht.

Vanaf de oprichting tot en met juni 2012 heeft Wolfert Jumelet de muzikale leiding van het koor gehad. Daarna heeft Gerard de Wit de muzikale leiding op zich genomen.

Zoals de naam van het koor als aangeeft, zingen wij psalmen. We doen dit in verschillende (oude) berijmingen en meerstemmige zettingen van o.a. Goudimel, Bach, de Wit, Bourgeois, Philips van Marnix, Schütz, Zuid-Afrikaans e.a.

We zingen regelmatig a capella, maar ook met begeleiding van kistorgel, orgel, cello etc.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar is iedereen hartelijk welkom op het koor.

U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaris van het koor secretaris@psalmzangkoortehilla.nl.